• In curand

  • Actiune

  • Dragoste

  • Fantezie

  • Filme

  • Comedie

  • Romanesti

Pozitia copilului



Pozitia Copilului este un film romanesc de dramă din anul 2013 regizat de Călin Peter Netzer . Filmul a avut premiera în competiție a 63-a a Festivalului International de Film de la Berlin , unde a câștigat Ursul de Aur . A fost proiectat în secțiunea Contemporary World Cinema, la Toronto International Film Festival 2013 . Luminita Gheorghiu a fost nominalizata ca cea mai buna actrita, la al 26-lea festival European Film Awards și filmul a câștigat Premiul de Film de la Telia, la Festivalul Internațional de Film de la Stockholm în 2013. Filmul a fost selectat ca intrarea româneasca pentru cel mai bun film străin la 86 premii Oscar , dar nu a fost nominalizat.

 Acesta este programat sa fie lansat in cinematografe în Statele Unite de către Zeitgeist Films , în februarie 2014. Cornelia interpretata de Luminița Gheorghiu , este o mamă care nu vrea să accepte că fiul ei este acum un bărbat în toată firea. Fiul, interpretat de Bogdan Dumitrache , în vârstă de 32 de ani, intr-o seara racoroasa, ucide din greseala un băieţel, neintenţionat, într-un accident de maşină datorita excesului de viteza. Mama , face orice să evite ca fiul să fie sub acuzatia de crimă şi să fie dus la inchisoare, purtându-se foarte protector, ca şi cum bărbatul, ar fi încă doar un copil neajutorat. El risca o pedeapsa intre trei si doisprezece ani de inchisoare. Mama , un arhitect important ,își terorizeaza fiul adult, nelăsându-l să isi controleze actiunile și sa aiba responsabilitate pentru viața și faptele sale.

Poziţia copilului este un film cu o poveste despre traumele sufocării copiilor prin dragoste parintesca, despre traumele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii si formarii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie clasica si reala a a clasei sociale inalte româneasca contemporana, vorbind despre trafic de influenţă şi, totodata de corupţie la nivel destul de mic în instituţiile de bază ale societăţii romanesti.

Distributie

 Luminița Gheorghiu ca Cornelia Keneres, mama
Vlad Ivanov ca Dinu Laurențiu
Florin Zamfirescu ca Domnul Fagarasanu
Bogdan Dumitrache ca Barbu,
Ilinca Goia ca Carmen
Natasa Raab ca Olga Cerchez
Adrian Titieni ca Tată

 Regizat de Călin Peter Netzer
 Produs de Ada Solomon
Scris de Răzvan Rădulescu , Călin Peter Netzer





Categorii:

Se face upgrade in permanenta .

0 comentarii

Spune-ti parerea despre film